Je kúnt invloed hebben op een beter klimaat. Gewoon met de dagelijkse dingen die je doet. Misschien is het wel het beste voornemen dat je kunt hebben voor 2020.

Alleen waar begin je als individu? Kleine stapjes van veel mensen maken grote sprongen vooruit voor het klimaat. Dat is de gedachte achter climatechain.

Machtig kleine stapjes

Op www.climatechain.nl vind je blogs waarmee je direct aan de slag kunt. Centraal staan echter de climatechain e-mails, waarvoor je je kosteloos kunt inschrijven. Dit zijn korte berichtjes vanuit een positieve invalshoek die je helpen het klimaat de goede kant op te veranderen. Praktische tips voor elke dag, zoals het korter koken van pasta en eieren, milieuvriendelijke manieren om je telefoon op te laden én andere inspiratie en inzichten. Kleine dingen waarmee je het verschil kunt maken. Climatechain noemt ze daarom machtig kleine stapjes.

Nijmeegs initiatief

Wat kun je zelf doen voor het klimaat? Ontdek Climatechain.Climatechain heeft enkel als doel mensen te helpen met kleine stapjes voor het klimaat. Het is een Nijmeegs initiatief voor het goede doel van Anke van Dijk. Van Dijk: ‘Als individu denken we dat het niet zoveel uitmaakt wat één persoon voor beslissingen neemt. De impact van onszelf zou niet opwegen tegen de invloed van anderen. Maar wat als veel mensen besluiten hier anders over te denken en samen een omslag maken? Hoe mooi zou het zijn als er een climatechain van positieve impact ontstaat?’

Wil je meer informatie? Kijk op dan op www.climatechain.nl.