De magische grens van 400.000 golfers is in Nederland bijna bereikt. Ook Golfbaan Het Rijk van Nijmegen heeft veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Nieuw is ook general manager Martin Snider (43 jaar). De golfsport is echter niet nieuw voor hém en de banen van Het Rijk Golfbanen evenmin. Martin werkt al zo’n 25 jaar in de golfwereld, waarvan 12 jaar als eindverantwoordelijke. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Het Rijk Golfbanen kent 4 locaties: Nijmegen, Nunspeet, Sybrook en Margraten. Laatstgenoemde had hij ruim 9 jaar onder zijn hoede.

Nijmegen telt circa 1.950 leden, waarvan een behoorlijk aantal van het eerste uur. Zij zijn al meer dan 25 jaar lid. “Dan kom ik hier als broekie net kijken”, lacht Martin. “Maar ik ga de uitdaging graag aan op de baan!” Vóórdat je een weddenschap met hem aangaat, is het misschien goed te weten dat Martin een aardige bal slaat!

Iedereen is welkom op 45 holes

“Bij ons is iedereen welkom”, vertelt Martin. “Jong en oud, leden en niet-leden en dagjesmensen zoals toeristen, maar ook bedrijven en netwerkclubs. Ons jongste lid is 6 en het oudste is in de 90. Een leeftijdsgroep die lastig te bereiken is, is die van 30 tot 55-plussers. Zij hebben vaak een drukke baan, een gezin en allerlei sociale verplichtingen. Ook deze doelgroep heeft de golfbaan tijdens COVID-19 gevonden.
Doorgaans telt een golfbaan 18 holes. Golfbaan Het Rijk van Nijmegen heeft er 45. “Daardoor biedt deze locatie veel afwisseling, schitterende uitzichten – bij helder weer zelfs tot aan Duitsland – en méér dan genoeg ruimte om iedereen te verwelkomen en te laten spelen.”

Green Deal & GEO-gecertificeerd

De golfbanen van Het Rijk hebben vorig jaar met succes hun wereldwijd erkende GEO-certificering verlengd. Eens in de 5 jaar word je opnieuw beoordeeld en het certificaat krijg je niet zomaar, daarvoor moet je aan een aantal strenge eisen voldoen. De sportvelden waaronder ook de golfbanen maken onderdeel uit van de Green Deal. Dat betekent dat je nauwelijks nog gewasbeschermingsmiddelen mag gebruiken, tenzij je het goed kunt onderbouwen.

“Op de golfbaan is bijna alle verlichting naar led omgezet, onze buggies rijden op lithium accu’s, we hebben zonnepanelen en bieden werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Verder houden we bij het kiezen van onze leveranciers rekening met de herkomst van hun (streek-) producten en de mate waarin duurzaamheid een rol speelt in hun bedrijfsvoering.”

Kennismaken met golf

Enthousiast geworden, maar nog wel even letterlijk en figuurlijk de slag te pakken krijgen? Schrijf je dan in voor de groepsles ‘Kennismaken met golf’! Voor slechts € 12,50 golf je 1,5 uur onder begeleiding van een professional. Niet zo’n golfer, maar wel liefhebber van een mooie groene omgeving? Men zoekt nog collega’s voor de horeca-afdeling. Fijn zijn ook de werktijden op een golfbaan.

www.golfenophetrijk.nl
www.golfenophetrijk.nl/nijmegen.html
Postweg 17, 6561 KJ Groesbeek
024 – 397 66 44 | info@golfbaanhetrijkvannijmegen.nl