Op 26 januari zal de wereldmuziekgroep “Jugalbandi” een concert geven in Sarvata, Centrum voor Gezondheid en Welzijn, Schependomlaan 17E, Nijmegen. Jugalbandi neemt je mee op een muzikale wereldreis waarbij instrumenten uit vele windstreken samenkomen om een unieke sfeer te creëren. De invloed van de Indiase klassieke muziek is duidelijk merkbaar, maar door nieuwe combinaties te maken met instrumenten en klanken uit andere werelddelen ontstaat muziek die met recht “Wereldmuziek” genoemd mag worden.

De leden van Jugalbandi bespelen een groot aantal instrumenten zoals: sitar, Bluepoint Steelharp (Hang), chromatische mondharmonica, native flute, bosfluit, bansuri, udu, tanpura, percussie, gitaar, dulcimer en harmonium. Bij de vocale nummers laat Jugalbandi zich inspireren door Indiase bhajans en mantra’s. De vier muzikanten zijn erin geslaagd al deze uiteenlopende invloeden op smaakvolle wijze te combineren tot een uniek en bijzonder afwisselend geheel.

De groepsleden hebben allemaal een andere muzikale achtergrond waardoor de muziek een breed klankspectrum beslaat. Enkelen hebben een opleiding in klassieke Indiase raga-muziek gehad, en daardoor hebben een aantal stukken ook soms een meditatieve sfeer. Daarnaast is improvisatie een belangrijk onderdeel van de Jugalbandi-muziek waardoor er meer dan genoeg ruimte is om expressieve stukken te spelen. Hierdoor is het geheel bijzonder levendig, boeiend en altijd weer verrassend.

Tijd: van 14:00 tot ongeveer 16:00 uur, met pauze.
Toegang: € 15,-
Vooraf reserveren is mogelijk via leodekruis@live.nl