Monique Hogenboom heeft woensdag 8 januari 2020 de zilveren Waalbrugspeld ontvangen uit handen van burgemeester Bruls. Monique heeft deze onderscheiding te danken aan het oprichten van stichting Kinderdroomwens en haar jarenlange inzet voor de organisatie.

Zilveren Waalbrugspeld

De Zilveren Waalbrugspeld wordt door de gemeente Nijmegen uitgereikt aan mensen die zich al meer dan 10 jaar inzetten voor de Nijmeegse samenleving. Op een benefietavond voor Stichting Kinderdroomwens werd deze onderscheiding uitgereikt aan de oprichtster van de stichting, Monique Hogenboom. Deze benefietavond werd georganiseerd door een groep studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en stond geheel in het teken van Kinderdroomwens. Op deze avond is €32.002,94 opgehaald om een activiteit van de stichting, de FamilieVierdaagse van volgend jaar, te kunnen bekostigen.

Stichting Kinderdroomwens

Stichting Kinderdroomwens is al meer dan 14 jaar actief voor kinderen en jongeren met traumatische ervaringen. In Nederland is er veel geregeld op sociaal maatschappelijk gebied, maar deze doelgroep valt grotendeels buiten de boot. Daarom zet de stichting zich met grote betrokkenheid in voor deze groep door activiteiten te organiseren met ontspanning, lotgenotencontact en begeleiding. Dit wordt jaarlijks gedaan voor zo’n 400 deelnemers. De deelnemers zijn kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 25 jaar die zelf of binnen hun gezin traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt of momenteel meemaken. Denk daarbij aan het verlies van een broertje of zusje, vader of moeder, het lijden aan een langdurige of ernstige ziekte, misbruik, mishandeling of uithuisplaatsing vanwege een onveilige thuissituatie.

Vrienden van de Stichting

Elk jaar worden er vele activiteiten georganiseerd door de stichting. Deze activiteiten kunnen alleen gerealiseerd worden door de medewerking van vele sponsoren en donateurs. Ook bekende Nederlanders, zoals Pieter Derks, Bennie Solo en Ron Link (Tarzan de musical), zijn ambassadeur van Kinderdroomwens. Bent u benieuwd naar wat de stichting nog meer doet en hoe u uw steentje bij kan dragen? Kijk dan op www.kinderdroomwens.nl

Foto ©Esther van Lith-Teunissen.