De Maas oversteken via de pontonbrug bij Cuijk is voor veel wandelaars één van de hoogtepunten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar ligt de brug er voor de 75ste keer. Speciaal voor het jubileum is een fotoboek met achtergrondverhalen ontwikkeld.

Ingrid Kloosterman, voorzitter van het Comité VierdaagseFeest Cuijk legt uit: “We hebben vanuit alle kanten, zoals van de FotoArchiefDienst Cuijk, foto’s gekregen. Overal zit een verhaal achter. Daarnaast bevat het boek, dat in beperkte oplage verkrijgbaar is, verrassende interviews. Zo vertelt Richard Heere, zoon van de pontbaas, dat ze een dubbeltje vroegen om de brug over te komen. Wat ons betreft een aanrader voor de Vierdaagse-liefhebber.”

Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@vierdaagsefeestcuijk.nl. In de voorverkoop kost het boek 10,- euro. Vanaf 12 juli is het voor 12,50 euro te koop in de boekhandels in Cuijk. Tijdens het VierdaagseFeest zijn ze op de Maaskade verkrijgbaar.

Wil je dit boek winnen? Los dan de prijspuzzel in editie 6 van ‘Hallo! Nijmegen’ goed op en mail ons je antwoord. Krijg je ‘Hallo! Nijmegen’ niet in de bus? Haal de nieuwste editie op bij een van onze vele afhaalpunten of stuur ons een mailtje, dan sturen we je een exemplaar op.

Van 14 tot en met 20 juli worden er in het kader van de Vierdaagse dagelijks activiteiten georganiseerd. Ga voor het complete programma naar www.vierdaagsefeestcuijk.nl.

Foto’s: Vierdaagsefeestcuijk.nl