Tijdens een van de laatste avonden in 2019 ontstond tijdens een etentje ‘Zonnig Lindenholt’. Oswald Peters (eigenaar van familiebedrijf Tuincentrum Lindenholt, dat al 55 jaar bestaat) en Roel Maartense (eigenaar van Roel Maartense Tuinen) besloten samen het hele traject te gaan verzorgen dat bij zonnepanelen komt kijken: van aanschaf en plaatsing, tot onderhoud. Inmiddels hebben meerdere resellers zich aangesloten, zoals Zonnig Externo en Zonnig Romito. Samen met Zonnig Lindenholt opereert men onder de vlag Zonnig Groep en men zoekt nog meer sterke, lokale (familie)bedrijven om het product onder de aandacht te brengen.

Oswald en Roel werken al ruim zeven jaar samen: wat de een verkoopt aan schuttingen, tuinhuizen, et cetera, plaatst de ander. “Zij hebben de handel, wij de handen”, aldus Roel. Het logo van Zonnig Lindenholt bekrachtigt de samenwerking: het kastanje- en lindenblad uit de beeldmerken van beide bedrijven zijn samengevoegd, met daarachter een zon. Oswald: “We willen Zonnig Lindenholt op wijkniveau uitrollen, ons lokale karakter behouden en een persoonlijke touch aan ons werk geven. We komen bij klanten thuis of op locatie om in de praktijksituatie te bekijken waar behoefte aan is. Onze adviezen zijn transparant en mocht de investering niet rendabel genoeg zijn voor de klant dan geven we dit ook aan., dan is ‘nee’ ook een eerlijk antwoord.”

Eén lokaal adres

De focus op de directe omgeving past in het duurzame karakter van Zonnig Lindenholt. Haal je iets van ver(der), dan is dat minder goed voor het milieu. Roel: “We hebben een elektrische bus aangeschaft en zijn daarmee 100% Co2-neutraal. Bovendien zijn de lijnen kort en de kwaliteit gewaarborgd: service en nazorg verlenen we binnen 48 uur en we hebben een eigen montageploeg. Panelen kunnen we in 3 à 4 weken plaatsen. Klanten kunnen met vragen of klachten terecht op één en hetzelfde adres.”

Klimaathuis

In het pand naast Tuincentrum Lindenholt komt het ‘Klimaathuis’. “Mensen kunnen hier zelf allerlei duurzame oplossingen beleven”, vertelt Oswald. “Je ziet zonnepanelen van dichtbij om een beeld te krijgen van de grootte ervan. Normaal zie je ze alleen van een afstand en schuin op een dak liggend. Ook willen we in de toekomst warmtepompen en andere duurzame oplossingen plaatsen.”

‘Wat kost dat?’

Praat je over zonnepanelen, dan is de vraag al snel hoe het kostenplaatje eruit komt te zien. Roel: “Voor een huishouden van 3 à 4 personen in een gemiddelde tussenwoning moet je denken aan 10, maximaal 14 panelen. De opbrengst zal op jaarbasis zo’n 3.000 tot 4.000 kWh zijn, het verbruik ligt gemiddeld op 3.500 kWh. Klanten hebben gratis toegang tot een app om dit te monitoren. In 4 à 5 jaar heb je de panelen bij ons terugverdiend.”

Momenteel krijg je 10 JAsolar-panelen van € 3.950,- voor € 3.200,- (excl. btw en incl. montage SOLIS-omvormer + 10 jaar garantie). Daarvan kun je 21% btw terugkrijgen. Zonnig Lindenholt regelt het voor je! Genoemde prijs is geldig t/m 30 april.

St. Agnetenweg 74, Nijmegen
info@zonniglindenholt.nl | 024 – 37 77 662